Cennet kendini gösterecek

Projesi Ahsen Vakfı tarafından hazırlanan Diyarbakır'ın Eğil ilçesindeki Hz. Elyesa (a.s), Hz. Zülkifl (a.s), Nebi Harun Asafi (a.s) ve Hz. Ömer Nebi (a.s) türbelerinin onarım ve yapım çalışmaları 2 yıllık bir çalışmanın ardından tamamlandı. Diyarbakır Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nce yürütülen çalışmalar kapsamında tarihi önem arz etmeyen eski binalar korunurken, türbelerin olduğu bölgeye Mescit, Avlu, Şadırvan, Ziyaret Makamı, Seyir Alanı, Kademeli Seyir Terası, Arkat, Çeşme, Otopark, İmam Evi, Sosyal Tesis, Oturma Yerleri, Gül Bahçesi, Su Deposu yapıldı. Projenin tamamlanmasıyla birlikte Peygamberler diyarı Eğil modern bir görüntüye kavuştu.

YEŞİL ALANLAR OTOMATİK SULANACAK

Peygamber duası almak isteyen vatandaşların, ziyaretlerini rahatça gerçekleştirebilmeleri için her türlü detayın düşünüldüğü proje kapsamında türbelerin bulunduğu alanda oluşturulan yeşil alanların sulamasında ise sorun yaşandı. Yaz aylarında hava sıcaklığının 45 derecenin üzerinde seyrettiği Diyarbakır'da elle sulama yöntemi sonuç vermeyince Ahsen Vakfı tarafından bölgenin yeşillendirilmesi için sulama sisteminin yapılmasına karar verildi. Peygamber Türbelerinin bulunduğu alanları yeşillendirecek otomatik sulama sistemi ise Ahsen Vakfı Başkanı Hacı Rasim Tekeci'nin girişimleri ile sonuçlandırıldı.

ÖDENEK KAYMAKAMLIĞA AKTARILDI

Ahsen Vakfı Başkanı Hacı Rasim Tekeci, Peygamberler Diyarı Eğil'deki 7500 metrekarelik türbe alanının sulama sistemi için Ankara'ya gitti. Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat ile görüşen Tekeci, sulama sistemi için gerekli ödeneğin Kaymakamlık bünyesine aktarıldığını söyledi. Ödenek Eğil Kaymakamlığına, GAP Bölge Kalkınma İdaresi tarafından Turizm ve Tarımı geliştirmede  kullanılmak üzere "Entegre Kırsal Kalkınma Projesi" kapsamında aktarılacak.